::Assalamuaaikum::
Mari adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, rapat-rapat biar dekat.*dialog meniaga pasar malam.mueheheh...Hai kengkawan, setelah lebih dari 4 bulan menetap di Sabah, saya mengambil kesempatan untuk berniaga makanan kesihatan asli dari Sabah, iaitu Rumpai Laut a.k.a Collagen. Saya sendiri telah mengamalkan makanan kesihatan ini lebih dua bulan, dan kesannya kulit lebih halus, parut cepat pudar dan mengurangkan keletihan badan.Jom kita lihat,apa kelebihannya:
Merupakan 100% Collagen asli tanpa pewarna,perisa,pengawet dan steroid. Sesuai diamalkan lelaki dan wanita untuk semua peringkat usia.
KOLAGEN - 10 kali ganda lebih tinggi daripada sirip ikan yu dan 24% kolagen ini bersamaan denggan 2 keping sarang burung layang-layang.
KALSIUM - 37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
KALSIUM - 37 kali ganda lebih tinggi daripada hati ikan.
ANTIOKSIDA - 550 kali lebih kuat dari vitamin C.
VITAMIN A - 40 kali lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.
PROTEIN - 21 kali lebih banyak dari susu.
OMEGA 3 DANOMEGA 6 - 2326 kali lebih banyak dari ikan
KEBAIKAN COLLAGEN RUMPAI LAUT:
-Melaraskan BERAT badan dan menstabilkan HORMON
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan PAYUDARA, OTOT dan PUNGGUNG
-Menyihatkan RAMBUT dan KUKU
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-MENGURANGI PENUAAN pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-MENGURANGI SELULIT
- MEMBERI TENAGA
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit GOUT
-Mencegah KANSER/TUMOR
-MENURUNKAN tekanan DARAH TINGGI
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulaT
-Merawat ANEMIA
-MENURUNKAN tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-MELICIN, MENEGANG, dan MENGHALUSKAN KULIT-Mempercepatkan PENGECUTAN JERAWAT dan MEMUDARKAN PARUT-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka-MENSTABILKAN kandungan GULA dalam darah (kencing manis)-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas-Menberikan rasa kekenyangan (diet)-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir
CARA PENYEDIAAN
- Basuh sebungkus/separuh rumpai laut seperti kita membasuh beras *Rumpai laut akan mengembang.
- Basuh beberapa kali sebelum merendam semalaman.
- Tukar airnya 5-6 kali sepanjang rendaman tersebut bagi menghilangkan rasa masin dan bau hanyir air laut.
- Toskan airnya dan rebus bersama 2.5liter air selama 10-25 minit
- Rumpai laut akan mencair dan sejukkan rumpai laut di dalam bekas simpanan.
- Apabila rumpai laut telah sejuk, rupa dan texturenya seperti agar-agar
- Simpan di dalam peti sejuk (bukan tempat beku/ais)
CARA PENGAMBILAN
- Ambil 2-3 sudu besar kolagen yang disimpan selepas bangun tidur (sebelum gosok gigi) atau setengah jam sebelum sarapan (waktu terbaik kolagen diserap tubuh tika perut kosong) dan sebelum masuk tidur (malam).
- Boleh dimakan begitu sahaja atau dicampur dalam jus minuman/buah untuk memberikan perisa yang enak/lazat.
- Boleh dibuat pudding *elakkan mengunakan perisa teh,kopi dan soda
Puding Prune |
- Elakkan pengambilan kopi, teh dan minuman yang berkafein/berkarbonat dalam tempoh 3 jam selepas pengambilan. Ini kerana ia boleh menyerap vitamin C, kolagen dan glutathione (agen pencerah) dalam badan kita.
-Perlu perbanyakkan minum air kosong (sekurang-kurangnya 2.5-3 liter sehari) bagi melancarkan pembuangan toksin dan mengoptimumkan penyerapan kolagen oleh badan dan mengurangkan ketidak selesaan pada tekak.
HARGA JUALAN
Rumpai Laut Asli Sabah Gred AAA
(PURPLE)
RM18 / 100gm *termasuk postage
RM100 / 1kg *Free postage
*100 gm tahan untuk 2 Minggu
Untuk Menempah:
Secara Online Sila Hubungi (Seluruh Malaysia):
Sarah : 012-4773161 (SMS/WhatsApp)
By Hand Penang Area:
Zul : 017-5382495
P/S: Juga boleh dibuat masker muka dan disapu pada kaki yang merekah.
Sila berjumpa doktor jika terdapat kesan yang buruk yang berterusan, kerana tindak balasnya berbeza mengikut sistem biology badan.
No comments:
Post a Comment